Menü – Asitane Restaurant
Menüden seçtiklerimiz
Vişneli Yaprak Sarma
Asitane Lokmaları
Aperitifler
Ballı Gemici Böreği
Patlıcanlı Piruhi
Çorbalar
İskorpit Balığı Çorbası
Toyga Aşı
Badem Çorbası
Salata
Tahinli Karnabahar Salatası
Tulum Peynirli Roka Salatası
Nar Ekşili ve Cevizli Çoban Salatası
Kuzu İncik “Marmarinalı”
Kavun Dolması
Mahmudiyye
Kırma Tavuk Kebabı
Dana Külbastısı
Deniz Ürünleri
Levrek Biryan
Kişnişli Som Balığı Külbastı
Yiyebildiğin Kadar Ye
Gömlek Kebabı
Taze Fasulya Micmeri
Fix Menü
Sevgililer Günü Menüsü (2 kişilik)
çorba
iskorpit balığı çorbası (1539)
soğuk girişler
karidye pilakisi (xv. y.y.)
karides, havuç, soğan, sarımsak ve sirkeli zeytinyağlı pilaki
gerdaniye
sebze ve baharatlarla lezzetlendirilmiş kuzu gerdan sarması, siyah erik asidesiyle
hums lokması (1469)
kuş üzümlü, çam fıstıklı ve tarçınlı nohut ezmesi
*kadeh sultaniye-emir
sıcak giriş
istiridye külbastısı (1844)
ana yemek seçenekleri
pekmezli ayva dolması (1539)
zırhla kıyılmıs kuzu ve dana kıyması, pirinç, baharlı bitkiler, çam fıstığı, kuş üzümü ve pekmezli fırında ayva dolması
*kadeh kalecik karası
veya
kaz kebabı (1539)
ağır ateşte fırınlanmış çankırı kazı, kıtır yufka içerisinde ve
bademli pilav yatağında
*kadeh öküzgözü
tatlılar
levzine (1539)
badem helvası
sembuse (1650)
misk, ceviz, badem ve tarçınlı tatlı
*kadeh safir misket
Tatlılar
Keşkül-ü Fukara
Helatiye
Şeftalili Ka’a
Asitane Restaurant hakkında daha fazla
600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu'nun mutfak sırlarını en titiz ve eksiksiz şekilde sizlerle buluşturan özel bir yer... Dünyanın dört bir yanından gelen konuklarıyla ünü çoktan dünyaya yayılmış Asitane, unutulmaz bir tecrübe için sizlere kapılarını aralıyor.
Sıklıkla sorulan sorular
Asitane Restaurant adlı restoranın park yeri var mı?
Asitane Restaurant adlı restoran Türk yemekleri sunuyor mu?
Asitane Restaurant restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
Asitane Restaurant; 1991 senesinden bu yana, Topkapı, Dolmabahçe ve Edirne Saray mutfaklarının yemek, tatlı masraf kayıtları, önemli ziyafetlerin defterleri, yabancı devlet görevlileri ve çeşitli meslek gruplarının kaleme aldığı kitaplar, İstanbul'daki Beyazıt ve Millet Kütüphanelerindeki belgeler, 1539 yılı Kasım Ayında Edirne Sarayı'nda düzenlenen Kanuni Sultan Süleyman'ın oğulları Şehzade Beyazıd ve Şehzade Cihangir'in sünnet düğününe ait "Bir Ziyafet Defteri" adlı eser, Sürnameler ve eski Osmanlı sözlükleri gibi birçok orijinal kaynaktan yararlanarak 200'den fazla tarihi reçeteyi arşivine katarak sunduğu yazlık ve kışlık menüleriyle unutulmuş lezzetleri günümüze taşıyor. Unutulmuş Osmanlı lezzetlerini yaşatmak adına, döneminde kullanılan adlarıyla sunan Asitane, periyodik olarak, "Fatih Sultan Mehmet Dönemi Yemekleri", "Osmanlı Saraylarından Afrodizyak Yemekler", "Osmanlı Saraylarında Balık ve Deniz Ürünleri" gibi özel yemek haftaları da düzenliyor. Edirnekapı'daki Kariye Müzesi'nin hemen yanında, restore edilmiş bir Osmanlı konağının bahçe katında bulunan Asitane Restaurant, 120 kişi kapasiteli kapalı mekanı ve 130 kişi kapasiteli yazlık bahçesiyle, değerli misafirlerine ev sahipliği yapıyor. Her gün 12.00-11.30 saatleri arasında açık olan mekanda düğünler, davetler ve özel günler için catering hizmeti de veriliyor.
