Baylan hakkında
Öne çıkan özellikler
Mutfak
Ortam/Ambiyans
Yemek
Baylan hakkında daha fazla
Baylan Pastanesi, cumhuriyet tarihiyle yaşıt öyküsüne günümüzde özel tatlarla devam ediyor.
Efsanevi lezzetleriyle konuklarının karşısına çıkan Baylan, başta “kup griye” olmak üzere farklı tatlıları,
kurabiyeleri ve pastalarıyla damaklarınızda yeni lezzet pencereleri açarken; ortamı, taşıdığı tarihi ve
her köşesinde farklı anılarıyla şehrin dilini konuşan farklı bir mekan.
Not:Teras bölümü için rezervasyon alınmamaktadır.
Sıklıkla sorulan sorular
Baylan adlı restoran Dünya Mutfağı yemekleri sunuyor mu?
Baylan restoranında kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim?
Baylan restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
Cumhuriyet ile yaşıt Baylan Pastanesi, sadece lezzet değil bir tarih seriyor ortaya. 16 yaşında Arnavutluk – Yunanistan sınırından göç edip dönemin Osmanlı’sında İstanbul’a gelen Filip Lenas, iyi bir pastacı olma hayali kurar. Fransız çikolatacı Moulatier’nin yanında çıraklık yaptıktan sonra kuzeni Yorgi Kiriçi ile Beyoğlu’nda ilk pastanesini açan Lenas, önce Karaköy’de ardından da Kadıköy’de bir şube açar. Kadıköy’deki Baylan’a işletmeci olarak oğlu Mihal Lenas’ı görevlendirir. Zamanla Beyoğlu ve Karaköy şubelerini kapatıp Kadıköy şubesinde hikayesine devam eden Baylan, içerdiği tarihi ve enfes lezzetleri ile unutulmazlar arasında yer alır. Edebiyat dünyasından konuklarının Baylan tarihi boyunca masalardan eksik olmadığı mekanda pek çok hikaye ve anı saklı. Bugün Lenas ailesinden Harry Lenas ile Altınmarka grubunun geleceğini şekillendirdiği Baylan, sizlerle buluşmaya devam ediyor. Eğer sizler de Baylan Pastanesi’nde kendinize ait bir masaya kurulmak isterseniz yapmanız gereken tek şey Quandoo’dan rezervasyonunuzu gerçekleştirmek.