Mikla hakkında
Öne çıkan özellikler
Mutfak
Ortam/Ambiyans
Yemek
Mikla hakkında daha fazla
Mikla, çağdaş bir “İstanbullu” restoranı yaratma düşüncesiyle Ekim 2005’te açıldı. Şef ve kurucu ortağı Mehmet Gürs, Mikla’yı yaratırken Türk ve İskandinav birikimini genel dokuya çarpıcı bir denge ile yansıtarak Mikla’nın örneğinin öncüsü olmasını sağlamıştır. Vizyoner, rafine yemekleri, nefes kesen manzarası, modern sunumu ve ilham verici müziği ile Mikla, kısa sürede İstanbul’un en iyi restoranları arasındaki yerini aldı. Bugün hem yerel hem de uluslararası değerlendirmelerde önemli övgüler almaya devam etmektedir
Mikla opened in October 2005.The initial idea was to create a refined but contemporary “Istanbullu” Restaurant. Both the menu and the general feel of the restaurant reflect the Turkish-Scandinavian background of Mehmet Gürs, the Chef-Owner who pioneered the contemporary restaurant scene in Istanbul when he moved here in 1996. With its outstanding food, breathtaking view, proper service and inspiring music, Mikla was instantly voted best restaurant in Istanbul
Sıklıkla sorulan sorular
Mikla adlı restoran Gurme yemekleri sunuyor mu?
Mikla adlı restoranın park yeri var mı?
Mikla restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
Yeni Anadolu Mutfağı :
"Bölge mutfağını taze bir bakış açısı ile ele alma vakti geldiğinin düşüncesindeyim. Geçmişteki zengin mutfak kültürlerinin hem bugün hem de gelecekte var olabilmeleri için yeni bir yaklaşım vazgeçilmez. Yeni Anadolu Mutfağı’nın kalıpları yok; mutfağa bir yaklaşım, onu algılama ve ele alma biçimidir. Bu yaklaşım birçok şekilde ve alanda yorumlanmalıdır."Mehmet Gürs
Ağustos 2012’de yarattığı "Yeni Anadolu Mutfağı" konsepti ile Mikla, kaliteli yemek misyonuna bir artı daha katmış, yerel ve uluslararası platformda tuttuğu öncü çıtayı daha da yukarı çekmeyi başarmıştır. Kullanılan her malzemenin özünde o toprakların ve insanların geleneklerini yansıttığı inancını savunan Mikla’da, Anadolu’nun her köşesinden özenle seçilen, “genellikle mütevazı” ama “soylu” malzemeler büyük bir saygı ile yorumlanmaktadır.
The New Anatolian Kitchen :
"I believe the time has come to rethink the Anatolian kitchen.A new perspective is needed to allow the rich food cultures from the past to survive and evolve.The New Anatolian Kitchen has no boundaries; it is a way of perceiving food, it is a philosophy that can and should be interpreted in many ways.
"Mehmet Gürs
At the end of an extensive research and dedicated creative process,Mikla launched its visionary ‘New Anatolian Kitchen’ in 2012. In this new approach,traditional and true ‘noble’ products are treated with utmost respect while being transformed with a blend of new and ancient techniques.
Ingredients from Istanbul and throughout Turkey are carefully sourced and selected, “mostly humble”, not necessarily fancy, but they are interpreted with the utmost respect. At the core of each search lies an understanding of the land, its traditions, and its people.
Menü
Tadım Menüsü   -  265 TL
Tasting Menu
 
-  6 Kadeh Yemeğe Uyumlu İçki  -  165 TL
     6 Glasses of Matching Beverages
   
Prix Fixe À La Carte   -  185 TL
-  Seçeceğiniz 1 Başlangıç , 1 Ana Yemek, 1 Tatlı
   1 Starter, 1 Main, 1 Dessert of your choice