Sultanahmet Ziya Şark Sofrası hakkında
Öne çıkan özellikler
Mutfak
Ortam/Ambiyans
Yemek
Restoran olanakları
Sultanahmet Ziya Şark Sofrası hakkında daha fazla
Bir ülkenin yemek kültürüne damgasını vurmuş bir coğrafyanın parlayan yıldızı Şanlıurfa'dan çıkıp kilometrelerce ötede İstanbul'da, bir barakadan doğup 8 şubeli bir zincire dönüşen azmin, çalışkanlığın ve lezzetin Sultanahmet'teki hikayesine davetlisiniz. "Kebap denilince akla gelen" tabii ki Ziya Bingöl'ün alnına yazılı çeyrek asrı aşan hikayeden başkası değil...
Sıklıkla sorulan sorular
Sultanahmet Ziya Şark Sofrası restoranında açık havada oturma alanı bulunuyor mu?
Sultanahmet Ziya Şark Sofrası adlı restoran Kebap yemekleri sunuyor mu?
Sultanahmet Ziya Şark Sofrası restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
Taşı toprağı altın" denilip İstanbul yollarına düşülen yıllar... Ziya Bingöl, bu şehrin en acılı yanlarını da tecrübe edip başka mesleklerde yaşamını kazanmış bir emek adamı. Gurbette ailesinin özlemine dayanamaz ve kardeşleri Mahmut ve Ahmet Bingöl ile çalışıp Bakırköy'de ilk restaurantını 1982 yılında açar: Ziya Şark Sofrası... Ziya Şark Sofrası böyle başlar ama böyle bitmez... 32 yılın sonunda 8 farklı şubeyle hizmet veren, İstanbul'daki ilk "açık mutfak" örneğini yıllar öncesinden sunan, kendi sertifikalı akademisini kurup restoran sektöründe eğitim veren farklı vizyonun, paylaşmanın ve çalışkanlığın adresi oluverir. Etin ateşle değil bulgurla pişirildiği, yüreklerin sıra gecelerinden yükselen nağmelerle dağlandığı Şanlıurfa'nın en güzel lezzetlerini sizlerle buluşturan Ziya Şark Sofrası'nın tarihi kokulu Sultanahmet şubesinde hem yerli hem de yabancı konuklar anlata anlata bitiremedikleri tatlarla tanışıyorlar. Siz de bu öykünün bir parçası olmak istiyorsanız adresiniz kuşkusuz Sultanahmet'teki Ziya Şark Sofrası olacak...