Hacı Abdullah Lokantası hakkında
Öne çıkan özellikler
Mutfak
Ortam/Ambiyans
Yemek
Restoran olanakları
Yemek yiyin. Puanları kapın.
Çevrimiçi rezervasyon yaparak Quandoo Sadakât Puanları ile nakit iadesi kazan! Kazanılan her 1.000 puan ₺25 değerindedir.
1.000 puanın zaten var mı? Şimdi bozdurun.
1.000 puanın zaten var mı? Şimdi bozdurun.
Mükemmel yemeği bulduysan ve restoran seçme görevi sendeyse
Hepsi gitmeden önce bir masa ayırtın
Hacı Abdullah Lokantası hakkında daha fazla
Hacı Abdullah Lokantası’nın asırlık tarihi “Ahilik Teşkilatı’nın” devamıdır. Köklü kuruluşların geçmişi, ya babadan oğula geçer, ya da para ile şirketler tarafından satın alınarak el değiştirir. Hacı Abdullah’ta ise iki kural da geçerli değildir. Hacı Abdullah’ın 1888 yılında başlayan serüveni “ustadan çırağa” devralınarak gelmiştir. Sultan II.Abdülhamit Han’ın resmi müsaadesi ile açılan lokantanın o günden bu güne aynı “tadı” muhafaza ettiğini, 90 yıl önce yemek yiyen ve bugün de lokantayı şereflendiren Osmanlı torunlarının, şeref defterinde yazdıklarından öğrenmek mümkündür. Türk ve Osmanlı mutfağının geleneksel tatlarını en özel şekilde misafirleriyle buluşturan mekana sizler de davetlisiniz.
Sıklıkla sorulan sorular
Hacı Abdullah Lokantası adlı restoranın park yeri var mı?
Hacı Abdullah Lokantası adlı restoran Türk yemekleri sunuyor mu?
Hacı Abdullah Lokantası restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde “Karaköy Rıhtımı’nda” “Abdullah Efendi” adıyla bir lokanta açılır. Lokantanın işletme ruhsatı bizzat “Sultan II.Abdülhamit Han” tarafından verilir. Ülkeleri adına İstanbul’u ziyaret eden resmi ve özel heyetler, “Abdullah Efendi”de ağırlanır. 1915 yılında ise “Abdullah Efendi Lokantası”, “Karaköy Rıhtımı’ndan” “Beyoğlu’na” taşınır. “İstiklal Caddesi” üzerinde bulunan “Rumeli Han’ın” zemin katında hizmetine devam eder. “Abdullah Efendi” burada da “Usta’dan Çırağa” devredilmiştir. “Abdullah Efendi” ve “Hacı Salih” adıyla kalitesinden hiç taviz vermeden Osmanlı-Türk Mutfağı’nın bütün özelliklerini taşıyan lokanta, 1958 yılında şimdiki bulunduğu yerine, “Ağa Camii” yanındaki “Sakızağacı Caddesi’ne” taşınır. Lokantaya adını veren “Hacı Salih”, ilerleyen yaşını göz önünde bulundurarak, O’da 1888′den buyana sürdürülen geleneğe uyar ve yetiştirdiği çıraklarına, yani hizmetin “emekçilerine”, “ustalarına” devreder. Kalite ve hizmetin gurur veren onurunu, güzelliğini bugüne taşıyan “Hacı Salih” ismi, resmi prosedür gereği değişmek zorunda kalır. 1983 yılında bir tevafuk sonucu yine 1888′li yıllardaki ismine rücu eder ve “Hacı Abdullah” ismini alır.